EDENTATIA TOTALA PDF

The PDF file you selected should load here if your Web browser has a PDF reader plug-in installed (for example, a recent version of Adobe Acrobat Reader). Camp edentatie totala maxilara si edentatie termino-terminala mandibulara. Pacienta cu edentatie partiala la arcada superioara si edentatie totala la arcada inferioara. Caz rezolvat cu proteze clasice respectiv lucrare partiala fixa la.

Author: Kesar Faejar
Country: Namibia
Language: English (Spanish)
Genre: Photos
Published (Last): 1 May 2017
Pages: 415
PDF File Size: 19.14 Mb
ePub File Size: 1.11 Mb
ISBN: 895-3-90334-782-7
Downloads: 68142
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Shakazil

The qualities of these elements alone or surgically corrected, have a critical importance for the success of treatment. Bolta palatina are forme diverse de la pacient la pacient, cu valori protetice in sens pozitiv sau negativ, dependenta de forma si inaltimea apofizei alveolare si a tuberozitatilor maxilare.

Grosimea bazei nu este uniforma. Elaborarea Metodica Nr 7 Documents. Tehnica de confectionare a modelului: Lingurile amprentare sunt diverse dupa dimensiuni si forme, caracteristice pentru maxila si mandibula. Ulterior pe masa de lucru se toarna o movilita de pasta de ghips sau se utilizeaza conformator care se umple cu ghips si se aplica deasupra ei amprenta umpluta, astfel incat partea posterioara a ei sa fie paralela cu masa de lucru si edentztia soclului sa fie de 1,5- 2 cm, se netezeste, iar dupa priza amprenta se edenntatia si la soclator se fasoneaza soclul.

Rascroirea bazei la crearea locului pentru limbab. Elaborarea Metodica Nr 5 Documents. Dupa aceasta se pregateste intr-un godeu de sticla sau portelan acrilatul autopolimerizabil dupa indicatiile in proportie de 2: Baza Arcadele dentare cu dinti artificiali.

Marginea orala este mai subtire, comparativ cu cea vestibulara si nu depaseste linia oblica interna, in caz contrar din cauza miscarii protezei de pe campul protetic pot aparea ulceratii ale mucoasei la acest nivel. Particularitile de confecionare din acrilat termopolimerizabil a lingurilor individuale de amprentare. Journal List Clujul Med v. Tuberozitatile maxilare pot fi comparate cu o prelungire a apofizei alveolare care formeaza proeminente osoase yotala zona posterioara.

  IEC 60664-4 PDF

Cear lipicioas, cear de baz2. Locul de insertie a muschilor este situat aproape pe marginea crestei. Suprafata de sprijin a maxilei variaza de la cm2.

Elaborarea Metodica Nr 9

Published on Jan View 36 Download 3. Baza protezei acopera toata suprafata cimpului protetic transmitind presiunile masticatoare substratului osos prin intermediul fibromucoasei cimpului protetic. Support Center Support Center. Au functie in mentinerea si stabilizarea protezei superioare.

Copyright and License information Disclaimer. Elaborarea Metodica Nr 1 Orto Documents. In caz de o atrofie pronuntata, cand nivelul apofizei alveolare se gaseste la nivelul orificiului mentonier, la compresia bazei protezei pot aparea dureri. Apofiza alveolara edentata este supusa atrofiei si in sectiune capata o forma variata.

Elaborarea Metodica Nr 9

Elaborarea Metodica Nr 3 Documents. Cmpul protetic edentat total, noiune, elementele componente, caracteristica. Mandibula are o suprafata de sprijin de cm2. Lingurile mandibulare se deosebesc de cele maxilare prin: Modelul este pregatit ca si eeentatia cazul realizarii lingurilor din ceara, fiind initial izolat cu substante folosite la izolarea tiparelor.

Adaptarea se face simultan, atat pe versantul lingual, cat si pe cel vestibular al apofizei alveolare sau poate fi inceputa de pe versantul lingual al campului protetic, trecand treptat pe cel vestibular. Manerul poate fi confectionat si din sarma. Insusirea vaselor sangvine de a se deserta si umple cu singe duce la micsorarea sau sporirea volumului fibromucoasei, numita sistem de tampon.

Tipul I Prezenta unei apofize alveolare pronuntate, semiovale, care uniform este acoperita cu o mucoasa normala depasind cu mult nivelul boltii palatine. Tottala the second book, the author has selected and combined elements pertaining to the patient, with the most appropriate techniques and materials used today and which depend on the ability of physicians, precisely to the same purpose.

  FQPF8N60C DATASHEET PDF

The flowing teaching style with refreshing returns at the end of chapters, facilitate keeping in mind the most edentatiw therapeutic procedures. Este cel mai favorabil pt tratament protetic, deoarece formatiunile anatomice sunt destul de exprimate si nu impiedica fixarea protezei. Plica trecatoare si locul de insertie a frenumului buzei super si a muchilor se afla la nivelul coamei apof. Concomitent amprenta preliminara permite determinarea profunzimii plicelor trecatoare ale mucoasei, starea generala a campului protetic, pozitia si directia insertiilor muscular si ligamentare care ulterior urmeaza sa fie eliberate.

Laborator transformarea machetei in proteza, prelucrarea, slefuirea si lustruirea. Particularitile de confecionare din acrilat autopolimerizabil a lingurilor individuale de amprentare.

Tipul IV Atrofia apofizei alveolare este accentuata in zona frontala si putin exprimata in regiunile laterale. Pe torusul palatin, tuberozitatile maxilare si apofiza alveolara se poate intilni o fibromucoasa puternic aderenta din cauza tesutului submucos redus, cu o vascularizare slaba si o sensibilitate dureroasa la palpare. Tuberculii piriformi; Torusul mandibular; Liniile oblica interna si externa; Fibromucoasa. Reviewed by Sever Popa. Please review our privacy edentwtia. Clinic aplicarea protezei pe cimpul protetic.

In partea anterioara e solidarizat manerul lingurii, care permite manevrarea in timpul introducerii si indepartarea amprentei de pe campul protetic.