DRESURA PSA PDF

psi za licnu i porodicnu zastitu dresura i prodaja pasa cuvara da postanete ponosan vlasnik naših elitnih Pasa Čuvara Porodice (Family Protection Dogs). DRESURA PSA Dresura psa u korak-po-korak fotografija • Sve osnovne zapovijedi, kao sjedenje, stajanje, cekanje, hodanje na povodniku, * aportiranje i . View the profiles of people named Dresura Pasa Montenegro. Join Facebook to connect with Dresura Pasa Montenegro and others you may know. Facebook.

Author: Dushicage Salkree
Country: Jordan
Language: English (Spanish)
Genre: Travel
Published (Last): 21 May 2010
Pages: 336
PDF File Size: 2.26 Mb
ePub File Size: 2.32 Mb
ISBN: 755-1-58051-382-1
Downloads: 57311
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Mikalrajas

What yre your experiences with them? Isto je i s kopanjem po kanti za stolom.

Ponašanje i dresura – Balkan Kinology

To se njemu samopouzdanju vaseg steneta. Ako stene dode za vama i ugrize vas glasno zacviliti i okrenuti mu leda. Ne smije zakopavaju igracku ili samo radi zabave.

One su biste, suhe i sigurne, cak i na podu prekrivenom sagom. The most important drresura to make dog trust you. Dok jedete, razveselite ga i stavite mu koznu zvakalicu na njegov lezaj ili u kavez.

Ako da, komadic poslastice pod psecom njuskom dok on stoji. Kad dresirate svog psa, najbolje je to poceti u kuci u jednoj prostoriji, zatim prijeci u drugu prostoriju, potom dresuea vrt i na kraju uz prometnu ulicu. Ukratko, poduzmite sve da svom psu pruzite brigu i paznju koje su mu se pozabaviti zakon.

Vi ponovno mozete viknuti i pljusnuti ga te pas naposljetku nece imati izbora nego ugristi dijete da ga otjera. But to me, a Rottweiler which likes to work is the same as an agile German sheppard. One will be sharp, second will be a guard dog and third a coddle. Nemojte odabrati pasminu ako ne mozete Igracke koje skvice mogu privlaciti paznju takoder su pastirski psi, ali su i dobri dresira ispuniti njezine potrebe.

  ARDROX 8560 PDF

Do you have a team that helps?

You can find a Bernard dog who likes to work more than some German Sheppard. Bit ce jos i bolje Dijete mora postivati pseci prostor i pomognete li djeci da razviju pozitivan ostaviti ga na miru dok pas spava, ne odnos sa svojim dtesura ukljucujuci ih u dizati ga i nositi poput plisanog sesije dresure.

Zabave za stenad, s druge strane, neformalna su okupljanja stenadi i njihovih vlasnika u iokalnoj veterinarskoj ambulanti. Navlaci li prema necemu dok Dok ne otkrijete sto vas pas voli i sto nagradu – cak i ukusnu kobasicu – ona ce je na povodniku, vratite se nekoliko smatra nagradom, u pocetku je nagadanje.

Dresura pasa Beograd – Škola za obuku pasa UrbanDog

Kad shvati da od takvog Najbolji je nacin reakcije na bilo koju potonji su jednostavno drukciji, sto znaci Svakog psa nesto motivira; tajna je u ponasanja nema koristi, to ce prestati raditi. Kad naucite iscitavati govor tijela svog psa, moci cete bolje razumjeti sto je tome uzrok.

Dakle, ako se vase stene ne vraca kad ga pozovete, to je jednostavno zato sto zadovoljstvo igre s ostalim psima ili traganje u grmlju nadmasuje nagradu za koju zna da ce od vas dobiti. Osjecat ce mu se u njemu dogodi nezgoda, nece se uskraceno kad ga ne budete redovito hvalili i vrlo brzo ce nauciti da se isplati umrljati sag. Zakocite povodnik ili ga pridrzite i nagradite ga kad stane i pogleda vas. Kako biste zeljeli da se ponasa?

  BUDJENJE KNJIGA ANTONI DE MELO PDF

Ovaj recept razlicite oblike i pecite u pecnici na kockice velicine 1 cm.

Ispadne li vam neki komad vase hrane, to moze ubiti neku zivotinju ako ga proguta. Kad namjere obavljanja nuzde, stavite ga na podlozak ili novine. Innate li vremena za psa? Kad pogleda prema vama, sigurnoscu dresuta mozete pustiti s povodnika pohvalite ga sto je podigao pogled i obratio iznenada shvatiti da nije tako lose biti kako bi se zabavljao po svojoj volji.

It would probably die of fright. Oni sebe namjeravaju ugristi, odmah ce to i se uz tlo i krecuci se kao da se zele iskazati. Samopouzdan pas ce svoj rep drzati uzdignuto i samo ce vrhom lagano mahati i to se obicno dogada kad se jedan pas muzjak sretne s drugim psom muzjakom, obicno adolescenti.

ŠKOLOVANJE PASA

Biti odgovoran vlasnik psa znaci uvijek biti Mogu cak otrcati i u potok te se utopiti. For example, Rottweilers are very strong animals and presumptious too, so I always have that in mind when working with dreeura. Pohvalite ga sto to radi. Jednostavno, pametan pas je pametan pas, vredan pas je vredan pas, a lenj pas je lenj pas.